O nas

O nas

Ivan & Karolina

Ivan:

– Od paru ładnych lat pasjonuję się herbatami, w ramach pasji biorę udział w herbacianych wydarzeniach w Polsce i za granicą. Regularnie organizuję spotkania przy herbacie. Wierzę w to, że herbata uzdrawia ciało i ducha oraz pomaga budować relacje międzyludzkie. Od 2015 roku, kiedy byłem w Rumunii na projekcie „Downshifting and community spirit” marzyłem o tym, by stworzyć lokalny produkt, którym można było się dzielić z ludźmi taksamo jak herbatą. Jakby nie patrzeć herbata nie rośnie w naszych krajach. O dziwo daleko nie trzeba było chodzić. Pomysł na produkcję Iwan Czaja przyszedł naturalnie sam. Jakoś to jest spójne ze mną i moimi wartościami – zdrowe, lokalne, ręcznie wytwarzane. Ludzi czasem pytają co to Iwan Czaj, myśląc, że nazwę wymyśliłem sobie sam i że mam takie wielkie ego 😉 o dziwo, ktoś inny wymyślił bardzo dawno tę nazwę. Więcej o nazwie możecie przeczytać w legendach o Iwan Czaju. Jak również zachęcam do zapoznania się z właściwościami wierzbówki kiprzyca. Także dzielimy się wskazówkami jak najlepiej zaparzyć wytwarzany przez nas Iwan Czaj.

Karolina:

– Jestem pasjonatką zdrowego żywienia. Na co dzień gotuję wege w jednej z restauracji na warszawskim Żoliborzu. Marzę o tym, by leczyć ludzi poprzez zdrowe odżywianie, ponieważ wierzę, że dobre jedzenie uzdrawia! Gotowanie jest moją pasją. A od niedawna moim hobby stała się również herbata. Szukałam jakiegoś naparu o zdrowotnych właściwościach, który można by było parzyć wieczorem przed snem i Ivan podsunął pomysł z Iwan Czajem. Przestudiowałam badania na temat leczniczych właściwości wierzbówki kiprzyca i z całego serca polecam ją każdemu, kto dba o swoje zdrowie. 

Od nas dla Was

„Zbierany ręcznie”

Jeździliśmy po całej Polsce

„Lokalny produkt”

Eksperymentowaliśmy ze smakiem

„Różne stopnie fermentacji”

Z myślą o zdrowiu każdego z nas

„Zdrowotne właściwości”

Jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat Iwan Czaja…

Masz pytania? 

Śmiało pisz:

ivan@zielonaiczarna.pl